Project Ik Lekker Fit?! gestart op De Duizend Eilanden School

Een schoolplein vol kinderen stond in de stralende zon voor de Kick off van “Ik Lekker Fit?!”. Op 12 maart startte de Duizend Eilanden School dit project, ondersteund door Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea.

De kick off werd verzorgd door Danielle Bruin, combinatiefunctionaris in de wijk Noord en Zuid Scharwoude. Wethouder Westerkamp en schooldirecteur Joop Engeringh hielden een toespraak om de kinderen enthousiast te maken voor een gezonde en “ fitte” leefstijl. De officiële start werd ingeluid met een dansje op het schoolplein. Als traktatie kreeg iedereen een gezonde appel.

De thema’s “Gezonde voeding” en “Lekker bewegen” worden in de komende weken in acht lessen aangeboden. Niet alleen op school wordt er gewerkt aan het project, ook de ouders worden erbij betrokken. Kinderen krijgen werkboekjes mee naar huis zodat zij ook thuis, samen met hun ouders, aan de slag kunnen. Welke voeding heb je nodig, wat kun je doen om gezond te bewegen. Niet alleen maar met het hele gezin.
Zilveren Kruis Achmea stelde aan de deelnemende school een werkbudget beschikbaar, waarvan extra activiteiten uitgevoerd kunnen worden. De school heeft hier zelf invloed op doordat zij kunnen kiezen uit een opgesteld keuzemenu. Mogelijkheden zijn sport en spel materiaal voor op het schoolplein, meedoen met schoolfruit of een uitstapje naar de supermarkt met een diëtiste. De GGD Hollands Noorden stelt leskisten gezonde voeding en sport & bewegen ter beschikking als extra ondersteuning.

Het project IK Lekker Fit?! wordt uitgevoerd door Sport Servicepunt Langedijk in samenwerking met de gemeente Langedijk, GGD Hollands Noorden, Zilveren Kruis Achmea, Omring dieet ethiek en Sportservice Noord-Holland. Meer informatie? Mail dan naar Danielle Bruin via d.bruin@sportsl.nl of bel naar 0226-343453.

Meer foto’s te zien in het fotoboek op deze website.

Kijk ook naar het leuke filmpje van deze start via onderstaande link:
Danielle Bruin en wethouder Frits Westerkamp bij de start van het project Ik, lekker fit Danielle Bruin en wethouder Frits Westerkamp bij de start van het project Ik, lekker fit
Alle kinderen van groep 1 t/m 5 kijken toe Alle kinderen van groep 1 t/m 5 kijken toe
Wethouder Westerkamp overhandigt een pakket aan Mark Roozendaal en zijn moeder Wethouder Westerkamp overhandigt een pakket aan Mark Roozendaal en zijn moeder
Gezond eten en sporten met een bal Gezond eten en sporten met een bal
Toespraak van directeur Joop Engeringh Toespraak van directeur Joop Engeringh
Gezamenlijke dans Gezamenlijke dans
De wethouder doet lekker mee De wethouder doet lekker mee
Iedereen doet mee Iedereen doet mee