Fancy Fair Duizend Eilanden School voor goed doel

De Duizend Eilanden School in Noord-Scharwoude heeft elk jaar een vastenactie. Dit jaar wordt het goede doel: het Catharinafonds ondersteund. Het Catharinafonds is een Nederlandse stichting die samenwerkt met Catharina Foundation Namanga, de lokale partner in Namanga/Zuid-Kenia. Gezamenlijk ondersteunen zij de verbetering van het onderwijs en de leefomstandigheden van de Massai in de Namanga regio. 

Er wordt door de Duizend Eilandenschool geld ingezameld voor Kenia, voor de Massai. De Massai is een nomadenstam, ze trekken rond met hun vee. Door de groeiende bevolking en de afname van het land kunnen de Massai niet meer goed in hun levensonderhoud voorzien. De kuddes zijn niet groot genoeg. Door de droogte van het afgelopen jaar is een heleboel vee doodgegaan. De Massai hebben koeien en geiten hard nodig, om de schoolkinderen, die soms op school hun enige voedzame maaltijd krijgen, te voeden.
De kinderen van de Duizend Eilandenschool willen de Massai helpen door geld in te zamelen zodat de Massai vee kan kopen.

Paaseieren en Fancy Fair
Er worden paaseitjes verkocht door de kinderen, maar er is ook een fancy fair op school. Op vrijdag 23 maart tussen 18:30 en 20:30 uur. Er worden zelfgemaakte spullen verkocht en er zijn diverse activiteiten.
Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie over het Catharinafonds kijk op onderstaande website:
De Duizend Eilanden School houdt fancy fair op 23 maart voor goed doel De Duizend Eilanden School houdt fancy fair op 23 maart voor goed doel