Interview met Ria Sneekes op Lief Langedijk

Ria gaat meehelpen een kraamkliniek op te zetten in Oeganda

Ria Sneekes uit Noord-Scharwoude vertrekt op 28 april voor een maand naar Oeganda om mee te helpen om de medische zorg op te zetten in een kraamkliniek in Oeganda.
Ria is verpleegkundige met zeer veel ervaring op de couveuseafdeling in het MCA. Ze wil graag haar ervaring gaan delen met de mensen in Oeganda.

Stichting Een Betere Start van Ria’s collega Mariëtte Berbée uit Warmenhuizen organiseert het opzetten van de kraamkliniek in het dorpje Ngoma in Oeganda. Initiatiefnemers van het project zijn de Oegandese Sarah en haar Nederlandse man Sander van Zanten van de stichting International Contact Uganda.

De kraamkliniek is inmiddels gebouwd. De stichting Een Betere Start
heeft al een container met spullen naar Oeganda gestuurd en Mariëtte gaat nu heen om de spullen in de kliniek uit te pakken en neer te zetten.
Ria volgt iets later en gaat meehelpen met voorlichting geven aan zwangere vrouwen en alle verdere werkzaamheden die nodig zijn.

Financiële hulp is nodig  
Ria wil graag geld inzamelen voor het vervoer van zwangere vrouwen. Als een vrouw in Ngoma een keizersnede nodig heeft, dan moet zij 35 km verder weg naar een kliniek waar een operatiekamer is. Er is geen transportmiddel er naar toe.
Ria wil graag geld voor een tweedehands ambulance of een pick-up truck, zodat zwangere vrouwen beter vervoerd kunnen worden en ook niet sterven. 
Richtbedrag is 10.000 euro.
Als u financieel wilt steunen dan kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer 1369.71.075 t.n.v. St. Een Betere Start onder vermelding van Ria Sneekes.

Benefietconcert Het Langedijker Koor 12 april
Ria is al vanaf het begin van het koor lid en het koor heeft besloten om een benefietconcert te organiseren voor het goede doel van Ria.
Het concert wordt gegeven op donderdagavond 12 april om 20.00 uur in Museum Broeker Veiling.
Zaal open: 19.00 uur.
Entree: kaarten á €  7,50 te verkrijgen tegen contante betaling bij Broekerveiling, Novy, Dorpsstraat 542 en Jan Bouwes Fietsen, Dorpsstraat 705 (na de heropening van zijn winkel).

Medewerking wordt verleend door:
Trekzaktrio Eigenwijs, koor Wenen in Holland, Giancarlo Romita en Het Langedijker Koor.
Gastspreker is Aris Bouwens
Verder is er ook nog een loterij waarvan de vele prijzen belangeloos en gul beschikbaar zijn gesteld door de plaatselijke ondernemers.

Interview
Lief Langedijk heeft Ria geinterviewd. Het interview is te beluisteren op de pagina: Ria Sneekes helpt in Oeganda (onder het kopje goede doel) of kijk op de homepagina of de pagina interviews (onder het kopje overig).
  
Blog Ria
Tijdens de reis zal Ria een blog bijhouden. Kijk op: blog Ria (http://riainoeganda.waarbenjij.nu)

Voor meer informatie over Stichting Een Betere Start kijk op onderstaande website:
Interview met Ria Sneekes op Lief Langedijk Interview met Ria Sneekes op Lief Langedijk