Ria Sneekes vertelt in interview over haar ervaringen in Oeganda

Ria Sneekes uit Noord-Scharwoude is op 28 april vertrokken voor een maand naar Oeganda om mee te helpen om de medische zorg op te zetten in een kraamkliniek in Oeganda.

Ria is verpleegkundige met zeer veel ervaring op de couveuseafdeling in het MCA.

Stichting Een Betere Start van Ria’s collega Mariëtte Berbée uit Warmenhuizen organiseert het opzetten van de kraamkliniek in het dorpje Ngoma in Oeganda. Initiatiefnemers van het project zijn de Oegandese Sarah en haar Nederlandse man Sander van Zanten van de stichting International Contact Uganda.

Ria vertelt in een interview van 23 minuten lang over haar ervaringen.
De kraamkliniek is inmiddels gebouwd, maar nog niet open.
Doel van Ria en Mariëtte was om een aantal zaken te regelen.
Het kopen van een auto/busje die dienst doet als een soort ambulance voor bijvoorbeeld het vervoer van een zwangere vrouw die een keizersnede moet ondergaan. Dit kan namelijk niet in de kliniek gebeuren. Dus moet men 30 kilometer verder naar een ziekenhuis vervoerd worden.

Verder moest de kliniek nog aangesloten worden op het water en moest er ook nog elektriciteit geregeld worden d.m.v. zonnepanelen.
Ook de aankleding van de kliniek moest nog geregeld worden.   
Om dit allemaal mogelijk te maken moest er continu geld gepind worden om bijvoorbeeld bouwvakkers te betalen. Maar in Oeganda kan je maar 75 euro per dag pinnen, dus Ria en Mariëtte moesten elke dag naar de pinautomaat.

Voordat de kliniek open kan, moet er nog een stafonderkomen worden gebouwd, waar het medisch personeel kan verblijven. Dit onderkomen is nog niet klaar. Daardoor is de kliniek nog niet open. Uw financiële hulp is van harte welkom. 

Financiële bijdrage:
Als u financieel wilt steunen dan kunt u een bijdrage storten op bankrekeningnummer 1369.71.075 t.n.v. St. Een Betere Start.
Kijk ook op onderstaande website voor meer informatie: 

Interview als podcast te beluisteren:
Ria kijkt terug op een goede reis met bijzondere ervaringen. Maar wil graag nog een keer teruggaan als de kliniek open is, om dan haar ervaringen als verpleegster over te kunnen brengen.
Het interview met Ria is te beluisteren op de homepagina op deze website of op de pagina interviews (onder het kopje overig).
Ria Sneekes met schilderijtje uit Oeganda, dat zij gekregen heeft voor haar hulp Ria Sneekes met schilderijtje uit Oeganda, dat zij gekregen heeft voor haar hulp