Pietentraining in Pakhuis van Sinterklaas!

Afgelopen zaterdag opende Sinterklaas in Museum BroekerVeiling een van zijn Pakhuizen. Direct daarna konden de eerste kinderen de indoor-Pietentraining volgen in de lighallen van het Museum. Op een dak klauteren, Pakjesboot laden, cadeautjes in de schoorsteen gooien en pakjes overvaren zijn enkele van de activiteiten die de kinderen samen met de Pieten ondernemen. De Sint was erg te spreken over het niveau van de kinderen. Hij denkt er zelfs over om volgend jaar minder Pieten mee naar Nederland te nemen. Volgens hem is de Pietenopleiding in Museum BroekerVeiling een prima vooropleiding om voor hem als Piet te komen werken. Na de Pietentraining is er nog de Pietenveiling waarbij de Pieten de Veilingmeester helpen. Hier zal blijken dat lang niet alle Pieten even slim zijn.

De afgelopen week bezochten al honderden kinderen met hun ouders het Pakhuis. Tot en met zondag 2 december is Museum BroekerVeiling het Pakhuis van Sinterklaas.
Kijk voor meer informatie op: www.broekerveiling.nl

Openingstijden Pakhuis van Sinterklaas: iedere woensdag, zaterdag en zondag vanaf 17 november t/m 2 december, van 13.00 tot 17.00 uur. Voor scholen dagelijks geopend! Wel graag even reserveren. Entree € 5,- per persoon (inclusief drankje en een zoete verrassing).
Museum BroekerVeiling, Museumweg 2-4, 1721 BW Langedijk. Tel 0226-313807.
Het Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling open t/m 2 december Het Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling open t/m 2 december