Gebruikers van de Overbrugging gaan naar Duizend Eilandenschool

De gebruikers van De Overbrugging krijgen met ingang van het schooljaar 2013-2014 een nieuw onderkomen in de Duizend Eilandenschool. Uit onderzoek van Stichting Atrium blijkt dat in deze school voldoende geschikte ruimte vrijkomt.

Stichting Atrium verzorgt katholiek primair onderwijs in Langedijk en omstreken, onder andere op de Mariaschool en de Duizend Eilandenschool in Noord-Scharwoude. In overleg met de gemeente Langedijk heeft Atrium onderzoek gedaan naar de toekomst voor beide scholen. Uit dit onderzoek komt naar voren in welke vorm het katholiek onderwijs in Noord-Scharwoude toekomst heeft en op welke locatie er mogelijkheden zijn om een nieuw wijkcentrum te huisvesten.

Stichting Atrium en de gemeente hebben in overleg besloten dat de vrijkomende ruimten in het westelijk deel van de Duizend Eilandenschool gebruikt kan worden voor activiteiten van het wijkcentrum.

Zowel de Mariaschool als de Duizend Eilandenschool blijven als zelfstandige scholen bestaan. Voor het onderwijs en voor de kinderen verandert er niets. Er is ook geen sprake van samenvoegingen.
Wat er met de huidige locatie van De Overbrugging gaat gebeuren is nog niet bekend. Het gebouw moet op termijn gesloopt worden, want de onderhoudsstaat is te slecht om geschikt te kunnen maken voor de toekomst.

In mei 2012 maakte gemeente Langedijk bekend dat een nieuw te bouwen wijkcentrum in Noord-Scharwoude niet doorgaat.
Dit gedeelte blijft de school, het westelijke gedeelte is voor de gebruikers van de Overbrugging Dit gedeelte blijft de school, het westelijke gedeelte is voor de gebruikers van de Overbrugging