Twee topkoks uit de regio Alkmaar, Timo Munts van Triple Meat en eigenaar Rik Jonk van restaurant Babylon, gaan samenwerken met Hortus Alkmaar. Ze zijn heel enthousiast over de tuin en willen graag koken met de daar gekweekte biologische groenten en kruiden.
Dutch Kitchen
Tijdens de jaarlijkse relatie- en sponsorbijeenkomst van de Hortus Alkmaar, dit jaar op maandag 23 september, krijgt de samenwerking voor de eerste keer gestalte. De gasten krijgen dan een ‘Dutch Kitchen’- proeverij van gerechten, bereid met de verse ingrediënten uit de tuin. De koks worden die avond bijgestaan door de leden van de Alkmaarse kookclub ´Kerels achter de kachel´.
De eetbare tuin
In de Hortus Alkmaar zijn sinds vorig jaar verschillende thematuinen, waaronder een eetbare tuin. In dit deel van de kruidentuin worden enkele tientallen soorten kruiden en (vergeten) groenten gekweekt, voornamelijk uit educatief oogpunt. Alleen bij speciale gelegenheden worden de kruiden en groenten geoogst.